Boliden aktie: Investera i hållbar gruvdrift

boliden aktie

Aktieinfo

Boliden AB är ett företag som är listat på Stockholmsbörsen, också känt som Nasdaq Stockholm. Ticker-symbolen för Boliden är ”BOL”. Aktien ingår i flera viktiga index, inklusive OMXS30, vilket innebär att den är en del av de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen.

Påverkansfaktorer

Kursen för Bolidens aktie påverkas av en rad faktorer, däribland priser på metaller som koppar, zink och guld, som företaget utvinner. Geopolitiska händelser som påverkar råvaruindustrin, företagets produktionsnivåer och kostnader, samt globala ekonomiska förhållanden är också viktiga faktorer. Miljölagstiftning och hållbarhetsinitiativ kan också påverka bolagets verksamhet och därmed aktiekursen.

Om företaget

Boliden AB är ett svenskt metallföretag med en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1924. Företaget är fokuserat på gruv- och smältverksamhet och är en av de ledande aktörerna inom sin bransch i Europa. Boliden utvinner och förädlar metaller såsom koppar, zink, nickel och bly, samt ädelmetaller som guld och silver.

Tjänster

Boliden erbjuder en bred palett av tjänster inom gruv- och smältverksamhet. Detta inkluderar prospektering, gruvdrift, samt smältning och raffinering av metaller. Företaget är också involverat i återvinning av elektronikskrot och andra metallhaltiga återvinningsmaterial, vilket är en växande del av deras verksamhet.

Geografisk närvaro och kontor

Boliden har en stark geografisk närvaro främst i Norden och Europa. Företaget driver gruvor i Sverige, Finland och Irland, och har smältverk i Sverige, Finland och Norge. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Sverige, men företaget har även flera regionala kontor och anläggningar som stödjer dess operativa verksamhet. Bolidens närvaro i dessa länder innebär att företaget har en betydande inverkan på lokala ekonomier genom jobbskapande och ekonomisk aktivitet.

Rulla till toppen