Securitas aktie: Investera i säkerhet och stabil tillväxt

securitas aktie

Aktieinfo

Securitas AB är noterad på Nasdaq Stockholm, vilket är Stockholmsbörsen. Tickerkoden för Securitas är SECU B. Företagets aktier är kategoriserade inom Large Cap-segmentet, vilket innebär att det är ett av de större börsnoterade bolagen i Sverige. Securitas aktier handlas i svenska kronor (SEK) och företaget har både A- och B-aktier där B-aktierna är de mest omsatta.

Påverkansfaktorer

Kursen för Securitas aktie påverkas av ett antal faktorer. Företagets finansiella resultat, som presenteras kvartalsvis, är en av de viktigaste faktorerna. Andra påverkansfaktorer inkluderar den allmänna ekonomiska situationen, politiska beslut som kan påverka säkerhetsindustrin, förändringar i valutakurser, samt konkurrens från andra företag inom samma sektor. Securitas påverkas även av specifika händelser som nya kontrakt, förvärv och förändringar i ledningen.

Om företaget

Securitas AB är ett globalt säkerhetsföretag med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Företaget grundades 1934 och har sedan dess vuxit till att bli en av världens ledande aktörer inom säkerhetslösningar. Securitas erbjuder ett brett utbud av säkerhetstjänster och har en stark närvaro på den internationella marknaden. Företaget har en diversifierad kundbas som inkluderar både privata och offentliga sektorer.

Tjänster

Securitas erbjuder en mängd olika säkerhetstjänster som anpassas efter kundernas behov. Dessa inkluderar bland annat bevakningstjänster, mobila tjänster, fjärrövervakning, tekniska lösningar som säkerhetskameror och larmsystem, samt konsulttjänster inom säkerhet. Företaget har även specialiserade tjänster för olika branscher som flygplatser, hamnar, och detaljhandel.

Geografisk närvaro och kontor

Securitas har en global närvaro med verksamhet i över 50 länder och sammanlagt runt 370 000 anställda. Företaget har en stark marknadsposition i Europa och Nordamerika, men finns även i Latinamerika, Asien, Mellanöstern och Afrika. Huvudkontoret ligger i Stockholm, men Securitas har regionala kontor och lokala enheter spridda över hela världen för att kunna erbjuda sina tjänster på en lokal nivå och därmed anpassa sig efter olika marknaders specifika behov och förutsättningar.

Rulla till toppen