Stora Enso Aktie: Investera i Hållbar Tillväxt

stora enso aktie

Aktieinfo

Stora Enso är listat på både Nasdaq Helsinki och Nasdaq Stockholm, vilket gör det till ett av de relativt få företag som är aktivt på två större börser. Ticker-symbolen för Stora Enso på Nasdaq Helsinki är STEAV och STERV, medan på Nasdaq Stockholm används symbolerna STE A och STE R. Bolaget är en del av OMX Helsinki 25-indexet, vilket innebär att det är ett av de 25 största och mest handlade bolagen på Helsingforsbörsen.

Påverkansfaktorer

Kursen för Stora Enso-aktien påverkas av en rad faktorer, inklusive globala marknadspriser på träprodukter och papper, efterfrågan på återvinningsbara och hållbara förpackningslösningar, valutakurser (företaget är internationellt och påverkas av förändringar i euro och andra valutor), samt politiska och miljömässiga regleringar som kan påverka verksamheten. Företagets finansiella rapporter och prognoser samt allmänna makroekonomiska förhållanden spelar också en betydande roll.

Om företaget

Stora Enso är ett ledande skogsindustriföretag som grundades 1998 genom en fusion mellan svenska Stora och finska Enso. Företaget betraktar sig som en av de största aktörerna inom förnybara material och fokuserar på att ersätta fossilbaserade material genom innovativa och hållbara lösningar. Företaget har en lång historia av att anpassa sin verksamhet för att möta föränderliga marknadskrav och är känt för sin starka fokus på hållbarhet och ansvar.

Tjänster

Stora Enso erbjuder ett brett utbud av tjänster och produkter inom segmenten biomaterial, pappersmassa, papper och träprodukter. Företaget tillhandahåller lösningar för förpackningsindustrin, bygg- och konstruktionsindustrin samt för tryck- och skrivpapper. Deras innovativa lösningar innefattar också biokompositer och andra avancerade material, som är designade för att vara hållbara och återvinningsbara.

Geografisk närvaro och kontor

Stora Enso har en omfattande global närvaro med verksamhet i över 50 länder runt om i världen. Företaget har produktionsanläggningar och kontor i Europa, Latinamerika, Asien och Nordamerika. Huvudkontoret ligger i Helsingfors, Finland. Dess breda globala närvaro gör det möjligt för företaget att tillgodose en bred kundbas och anpassa sig till lokala marknadsbehov och förutsättningar.

Rulla till toppen