Loomis aktie: Investering i säkerhetslösningar

loomis aktie

Aktieinfo

Loomis AB är noterad på Nasdaq Stockholm, vilket är den främsta börsen i Sverige. Bolagets ticker är LOOMIS och aktien ingår i segmentet Large Cap, vilket innebär att det är ett av de största företagen på börsen. Loomis-aktien handlas i svenska kronor (SEK).

Påverkansfaktorer

Kursen på Loomis-aktien påverkas av en rad olika faktorer. Bland de mest framträdande är företagets finansiella resultat, som kvartalsrapporter och årsredovisningar. Marknadsförhållanden inom säkerhets- och kontanthanteringsbranschen, förändringar i efterfrågan på kontanter och liknande tjänster samt förändringar i lagstiftning och reglering kan också ha betydande inverkan. Dessutom spelar makroekonomiska faktorer, såsom inflation och ränteläget, en roll i att styra aktiekursen. Interna företagsnyheter, som större kontrakt, fusioner och förvärv, samt ledningsförändringar kan också påverka aktiens pris.

Om företaget

Loomis AB är ett svenskt säkerhetsföretag som specialiserar sig på olika lösningar för kontanthantering och värdetransporter. Det grundades år 2006 men har rötter som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Företaget är en av de ledande aktörerna inom sin bransch globalt och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Loomis erbjuder en rad tjänster som hjälper företag att hantera sina kontanter och värdeföremål på ett säkert och effektivt sätt.

Tjänster

Loomis erbjuder ett brett utbud av tjänster relaterade till kontanthantering och säkerhet. Bland de mest framträdande tjänsterna finns värdetransporter, där företagets bepansrade fordon används för att förflytta kontanter och andra värdefulla föremål mellan olika platser. Loomis tillhandahåller även tjänster för uppräkning av kontanter, insättningstjänster, lösningar för automater som bankomater och automater för insättningar samt kontanthanteringslösningar för detaljhandeln. Utöver detta erbjuder de även säkerhetstjänster såsom säker förvaring och övervakning.

Geografisk närvaro och kontor

Loomis har en stark global närvaro med verksamhet i över 20 länder. Företaget är särskilt starkt representerat i Europa och Nordamerika, men har också närvaro i Latinamerika och delar av Asien. Loomis huvudkontor ligger i Stockholm, Sverige, men företaget har regionala kontor och anläggningar spridda över sina verksamhetsområden för att säkerställa effektiv drift och närhet till sina kunder. Med tusentals anställda över hela världen är Loomis en viktig aktör inom säkerhets- och kontanthanteringsbranschen.

Rulla till toppen