Telia Company Aktie: Utsikter & Investeringstips

telia company aktie

Aktieinfo

Telia Companys aktie är noterad på Nasdaq Stockholm under tickerkod ”TELIA”. Aktien är en del av OMX Stockholm 30-indexet, vilket inkluderar de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen. Bolaget har också en sekundär notering på Helsingforsbörsen. Telia Companys ISIN-kod är SE0000667925.

Påverkansfaktorer

Kursen för Telia Companys aktie påverkas av flera faktorer såsom bolagets finansiella resultat, förändringar i telekombranschen, regleringar och lagstiftning, teknologiska innovationer samt makroekonomiska förhållanden. Även konkurrensen från andra telekomoperatörer, förändringar i kundbeteende och efterfrågan på tjänster kan påverka aktiekursen. Externa faktorer som intressepolitik, geopolitiska händelser och valutakursfluktuationer kan också spela en roll.

Om företaget

Telia Company är en av de ledande telekomoperatörerna i Norden och Baltikum och har huvudkontor i Solna, Sverige. Bolaget bildades genom en sammanslagning av svenska Telia och finska Sonera 2002. Telia Company erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom mobil och fast telefoni, bredband och digital-tv. Företaget har en stark fokus på att skapa digitala lösningar och tjänster som förenklar och förbättrar livet för sina kunder.

Tjänster

Telia Company erbjuder ett brett spektrum av tjänster inom både konsument- och företagssegmenten. För konsumenterna inkluderar erbjudandet mobiltelefoni, fast telefoni, bredbandsuppkopplingar, digital-tv och olika streamingtjänster. På företagssidan erbjuder Telia lösningar inom molntjänster, nätverks- och datacenterlösningar, IoT (Internet of Things), samt avancerade säkerhetstjänster. Man erbjuder även integrerade kommunikationslösningar för stora företag och organisationer.

Geografisk närvaro och kontor

Telia Company har en stark närvaro i Norden och Baltikum, med verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Estland, Lettland och Litauen. Företaget har även verksamhet i delar av Eurasien, även om man har minskat sitt engagemang i dessa marknader de senaste åren. Huvudkontoret ligger i Solna, Sverige, och företaget har ytterligare kontor och anläggningar spridda över de länder där de är verksamma. Genom sina dotterbolag och partners erbjuder Telia Company tjänster i flera europeiska och internationella marknader.

Rulla till toppen