Creades aktie: Investeringstips och marknadsanalys

creades aktie

Aktieinfo

Creades är en noterad investering- och utvecklingsbolag på Stockholmsbörsen, närmare bestämt Nasdaq Stockholm, där aktien handlas under tickern ”CRED A”. Aktien är en del av Nasdaq Stockholms Mid Cap-segment, vilket innebär att bolaget har en medelstor marknadsvärdering.

Påverkansfaktorer

Aktiekursen för Creades påverkas av en rad faktorer, inklusive företagets egna investeringar och deras prestation, makroekonomiska trender, samt utvecklingen på de marknader där företaget är aktivt. Investerarnas förtroende och sentiment kring bolagets förmåga att identifiera och kapitalisera på lönsamma investeringsmöjligheter spelar också en stor roll. Vidare påverkas aktiekursen av företagsuppköp, försäljningar och andra strategiska initiativ som bolaget genomför.

Om företaget

Creades är ett svenskt investmentbolag som bildades 2011 som en avknoppning från det större investmentbolaget Investment AB Öresund. Creades fokuserar på att investera i små till medelstora företag med hög tillväxtpotential. Bolaget har en aktiv ägarstrategi och arbetar nära sina portföljbolag för att skapa långsiktigt värde genom tillväxt och effektiviseringar. Creades har en diversifierad portfölj som inkluderar både noterade och onoterade företag inom olika sektorer.

Tjänster

Creades erbjuder i huvudsak investeringstjänster, där de investerar kapital i företag med stor tillväxtpotential. De arbetar också aktivt med att stödja dessa bolag i deras utveckling och tillväxt genom strategisk rådgivning, affärsutveckling och andra värdeskapande insatser. Bolaget har expertis inom flera olika branscher och sektorer och kan därför ge värdefull input till portföljbolagen.

Geografisk närvaro och kontor

Creades har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Fokus för bolagets investeringar ligger primärt på den nordiska marknaden, men de har även investeringar och intressen i andra delar av Europa och globalt. Deras geografiska närvaro och investeringar är ofta inriktade på marknader där de ser stark tillväxtpotential och där de kan utnyttja sin expertis och nätverk för att stödja portföljbolagens framgångar.

Rulla till toppen